Vårvinter på Öland

Många tror att det aldrig är vinter på Öland men det kan jag försäkra att det är!

I alla fall när man tänker på snö – det kan blåsa in snökanoner som bäddar in trädgården och landskapet i tjocka vita täcken på nolltid. Även den här vintern har vi haft några omgångar med snöstorm och väldigt mycket blåst. Termometern går sällan ner under 5 minusgrader och den håller sig heller inte där så länge åt gången, vilket i år har resulterat i att vi inte haft någon meterologisk vinter och att det nu faktiskt är meterologisk vår!

En av årets stormar blev extra påtaglig här i trädgården då en jättelik asp, hela spaljén och flaggstången blåste ner!! I november kvaddade tunnelväxthuset av regn och blåst också…

Därför kommer vårvintern och våren ägnas åt att röja och tänka om och nytt. Flaggstången går att korta måla och sätta upp igen, senvuxen gran är hållbart och den blir ändå ca 12 meter hög.

Spaljén kommer vi att sätta upp delvis och resten av sträckningen hoppas vi kommer att ersättas av ett permanent orangeri-växthus-bastu. Om kommunen tycker det är en bra idé.

För att bromsa nordanvinden kommer vi att anlägga ett par stora perennrabatter med häck i norr efter att resten av asparna tagits ner.

Vi kommer också att ha vår första retreathelg med yoga och vandring i början av april – då blir det också invigning av den nya yogasalen på övervåningen, där Föras skolbarn tidigare lärde sig att slöjda!

Planeringen pågår också av sommarens trädgårdskonserter i slutet av juli och början av augusti.

Här kan du hitta programmet!