Föra Trädgård

Välkommen till Föra Trädgård!

I kyrkbyn på norra Öland breder Föra Trädgård ut sig runt den gamla folkskolan från 1902!

Trädgården kom till i början av 2000-talet som ett privat rehabiliteringsprojekt. Huset renoverades invändigt under flera år och trädgården kom i andra hand. Så småningom tilltog lusten att gräva, plantera och föröka och en trädgård växte fram.

I dag finns det planteringar på snart sagt alla delar av det gamla skolhusets tidigare så sterila skolgård och vi har ändå fortfarande gott om svängrum.

Vi* har lärt oss vad som trivs i vår sandjord, växterna har tagit sig och häckar och träd vuxit upp. Idéer till nya projekt saknas inte även om anläggningstakten avtagit. Vi gräver för hand!

Första gången vi öppnade trädgården för allmänheten var under några sommarveckor 2010. Åtskilliga tusen människor har hälsat på sedan dess. Vi har haft alla möjliga sorters aktiviteter och musikevenemang under åren och vi har en liten trädgårdsbutik där vi säljer överskottet av vad vi förökar, odlar och förädlar.

Kom på besök!

Vi har program i trädgården under under det varma halvåret och hela året har vi öppet för bokade besök. För 50.- per person får du en personlig tur med Annica i trädgården och fika går att köpa till. Boka på sms 070-606 39 64.

Vi kan på begäran hålla workshops och kurser i bl a beskärning, kompostering, täckodling, förökning, arrangemang och design och andra trädgårdsrelaterade aktiviteter. Minst 5 deltagare.

Dessutom hyr vi ibland ut skolsalen och trädgården till mindre sällskap, arrangerar Retreathelger med olika teman och arrangerar vandringar och utflykter i den öländska naturen i närområdet.

Aktuellt program finns i Bloggen och HÄR!

*Vi som bor och lever i Föra Trädgård är Annica, som också är Ölandsguide, Mediyogalärare och Coach för personlig utveckling.  Jörgen som är gymnasielärare och fritidsmusiker, halta katten Sören (han har artros) och Vera som är Golden Retriever. Ibland kan man också ha turen att träffa våra vuxna döttrar Matilda och Lovisa med respektive när man besöker trädgården.

Sickan, vår fina vovva, lämnade oss efter tretton trogna år i augusti 2019.

Kontakt:

Annica Hedman  070-606 39 64 eller info@annicahedman.se

Instagram: foratradgardoland   Facebook: @foratradgardoland

Platsen:

Föra– där de öländska vägarna möts!

25 km norr om Borgholm på Öland.

Föra Kyrkgata 2, 397 91 Borgholm.

10509708_10153043837503924_6234627746335382716_n

Lämna ett svar