Ölandsguide

Upplev Öland med guide

Följ med på svindlande vackra utflykter i det skiftande öländska landskapet och dess mångtusenåriga historia. Turerna är planerade för större grupper i buss men kan lätt anpassas för färre deltagare i egna bilar. Priserna skiljer sig lite beroende på formen.

ALLTID MED EN HISTORIA I BEREDSKAP!

Annica Hedman, Ölandsguide

Jag heter Annica Hedman och utgår från radbyn Föra på norra Öland. Föra Trädgård är en fysisk trädgård med plats för personligt växande och återhämtning och även namnet på mitt företag. Utöver guideturer på Öland har jag konserter, föreläsningar och yoga i trädgården. Mer info hittar du här.

Jag älskar att berätta och brinner för att förmedla historia på ett lättsamt och medryckande sätt som lyfter fram sammanhangen mellan nu, förr, naturen, idéer, skeenden och människors liv. Jag kan ta dig med från kust till kust, från norra till södra udden, från alvaret – via tätaste lövskog och jordbruksbygd – till sjöängar och sandstränder, på vägar du kanske aldrig hittat annars.

Under 2021 kommer jag att ha hel- och halvdagsvandringar i den öländska naturen, ibland i kombination med lunch eller middag.

Smittsäker utflykt

Privat coronasäker tur med Ölandsguide Annica Hedman, valfri rutt och längd 500.-/timme i egen bil. Boka på sms 070-606 39 64.

”Annicas specialitet är Ölands historiska sevärdheter från istiden till idag hon visar och berättar om Ölands olika naturtyper och tar dig till platser långt från allfarvägarna, från norra till södra udden, från alvar via tätaste lövskog till rik jordbruksbygd. En och annan skröna slinker dessutom gärna med. Väl rotad i Ölands Stenrike berättar hon gärna om skumtimmens landskap och stenkustens folk.”

Jag tar dig gärna med på utflykt och berättar om Ölands långa kulturhistoria, folkliv, sagor och sägner. Här hittar du mer om mitt Öland.

Historiska strövtåg i Ölands Stenrike, välj mellan Föra, Djupvik, Sandvik och Södvik som utgångspunkt, 1-2 timmar med Ölandsguiderna Annica o/e Jörgen Hedman. 100.- per person. Minst 5 personer. Bokas på sms 070-606 39 64.

Visning av kyrkorna i Föra, Alböke eller Löt, 1-2 timmar med Jörgen. 100.- per person och kyrka, minst 5 och max 10 personer. Bokas på sms 0730-338 775


Allmän information för grupper:

Alla turer är flexibla i längd och tidsåtgång och kan delas eller kombineras till allt från några timmars till flera dagars Ölandsresa.

Kostnader för och olika tillval (se nedan) tillkommer enligt respektive leverantörs prislista.

Reseplanering ingår! Vi hjälper dig att hitta och boka:

Boende på hotell, vandrarhem, pensionat stugbyar eller campingplatser

Buss och andra transporter. Vi samarbetar med ölandsföretaget Tomas Buss AB när vi behöver säkra och bekväma busstransporter.

Guide:  Reseledare och guide är vanligtvis Ölandsguide Annica Hedman. Vid behov anlitas även andra Ölandsguider och specialguider med aktuella kunskaper.

Besöksmål (t ex Borgholms Slott, Sollidens Slott, Vida Museum Himmelsberga Museum, Skäftekärr)

Gårdsbutiker och hantverksbutiker,

Caféer och lunchställen

spel, lekar, musik och upplevelser

speciella platser eller möten

-allt efter dina önskemål!

Välkommen till Öland!

 Begär offert på info@annicahedman.se