MediYoga, Guidning och Evenemang vs Corona

Hej!

Nu har vi kommit till mitten av terminen och runt om oss rapporteras om virus och smittor, spårning av sjuka och inställda resor. Situationen som vi har nu kan faktiskt vara den sämsta möjliga för mig som ensamföretagare med tre verksamheter i turism- och evenemangsektorerna och hälsovård i grupp. Guideuppdragen under våren bokas av på löpande band, liksom bokning av festlokaler. Det är inte förvånande, helt enligt alla riktlinjer, men det sätter mig i en svår situation. Kanske kan jag få något stöd av statens miljarder men det är ganska osannolikt när storföretag som SAS blöder.

Så, vad gör man då? sätter sig ner och gråter? Nope, inte jag. Jag funderar på hur jag ska kunna anpassa min verksamhet till rådande omständigheter. Är det nu det är dags för online-satsningar? Ja kanske.

Låt se, vad kan jag?

Trädgårdsskötsel, historia på längden och tvären, massor om Öland, hur man kan vända navelskådande oro till expansion med blixtsnabba förändringsprocesser, healing (jupp, flera sorters faktiskt), örtmedicin, prata en hel dag om i stort sett vad som helst inför i stort sett vem som helst…laga mat, göra kombucha och syrade grönsaker…och säkert en hel del till som jag inte kommer på nu….

…se där, en hel del som jag kanske kan använda till min fördel istället för att lyssna på alla (även mig själv ibland) som säger att det inte går…om du tycker något av detta låter intressant så ställ gärna frågor till mig!

Medium då? YouTube? Zoom? Telefon? Ja, jag kan nog behöva allihop! YouTube för att berätta om intressanta platser på Öland, zoom för videomöten och yoga, telefonkonferens för yoga…hm..vad mer är möjligt?

Vill du stödja min verksamhet under våren kan du köpa presentkort på både klippkort till MediYoga och guidade turer och förköpa biljetter till våra evenemang som (hoppeligen) startar den 1 maj. Under sommaren kommer de flesta aktiviteter i allafall vara utomhus så då bör inte smittrisk vara ett problem för att delta. Alla möjligheter kommer att listas här så fort som möjligt, inklusive evenemangsprogrammet i trädgården.

Om du är osäker på om MediYoga är något för dig, eller vill ha privatinstruktioner, eller kanske har en vän eller släkting du tror skulle må bra av det, så kan du boka tid med mig, från 450.- (45 min). Jag nås på 070-606 39 64 eller info@annicahedman.se. Mottagningen är främst i Föra, kanske kan ordnas även i Borgholm.

Nedan information om mina yogapass den närmaste tiden. Med reservation för att allt kan ändras snabbt. 

Anmäl med sms om du kommer!
De öppna passen som pågår nu är följande:
Onsdagar kl 19 i Borgholm
Torsdagar kl 19 i Föra
Söndagar kl 16 i Föra
Var snäll att meddela mig via SMS till 070-606 39 64 om du kommer på ett pass senast två timmar innan.  Detta gäller från och med nu oavsett vad vi kommit överens om tidigare. 

Använd din näsa som skydd! Innan jag går in på detaljerna vill jag gärna ge dig en möjlighet att läsa om andning och annat som kan skapa ett bättre försvar för smitta och motståndskraft mot sjukdom i den här artikeln. 

Artikelförfattaren förespråkar inte specifikt MediYoga, men allt det han skriver om ingår i våra pass, och dessutom mer eftersom vi också mediterar, något som är väldokumenterat bra för hälsan genom att det sänker stressnivåerna.

Med anledning av risken för spridning av Coronaviruset har jag fått följande information från min utbildare:

Information gällande COVID-19

Oskarström 120320

MediYoga Institutet informerar med anledning av coronaviruset vårt förhållningssätt samt rekommendationer för utbildnings- och klassverksamhet.

Våra rekommendationer är att följa Folkhälsomyndighetens råd och hålla sig uppdaterad om utvecklingen via myndighetens hemsida www.folkhalsomyndigheten.se där de senaste uppdateringarna om smittspridning, riskbedömning, resor med mera.

I dagsläget gäller restriktioner och förbud för allmänna sammankomster med fler än 500 personer och det är inte aktuellt att ställa in några utbildningar eller klasser i Sverige.

Folkhälsomyndigheten för en dialog med regeringen vad gäller eventuella begränsningar av större folksamlingar, vi följer utvecklingen noga och rättar oss efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

I kväll, lördag, avråder UD från resor i alla länder, men vi har inte fått fler inskränkningar i umgänget oss emellan. I Kalmar län har fem personer hittills konstaterats smittade. Kanske finns fler som inte testats, det kan visa sig senare.

Just nu följer jag min lärares rekommendationer och ställer inte in några pass. Nedan några påminnelser till dig som vill komma:

För personligt skydd och minskad smittspridning:

• Tvätta händerna ofta med tvål och varmt vatten och använd handsprit om du saknar möjlighet till handtvätt.

• Hosta och nys i armvecket!

• Stanna hemma om du känner dig minsta förkyld eller sjuk. 

För att minska smittspridning och skydda deltagare i klassverksamhet kommer jag att verka för att:

• Löpande informera om åtgärder för att minska smittspridningen.

• Det hålls extra rent i de lokaler jag undervisar i.

Ny kurs börjar i Föra..och i Kleva och Löttorp?! Den 24 mars startar en ny sexveckorskurs i Föra. Kursens tillfällen är längre än de vanliga passen. Du får en grundlig genomgång av de olika ingredienser som ett MediYogapass består av, kursmaterial, möjlighet att ställa egna frågor och individuell handledning. Jag planerar även en MediYogakurs på Kollberggården söder om Färjestaden senare i vår och möjligen en i Löttorp också. Skriv, smsa eller ring om du vill veta mer!