Spöken, Skördetid och höstdagjämning

Hej!

Ja, nu börjar det närma sig höstdagjämning, den infaller sent på fredagkvällen den 22 september. Den kvällen har jag tänkt ha ett evenemang:

Energibidrag till och från Jorden                    22 september        19.30-22.30

Vill du bidra till jorden och samtidigt låta jorden bidra till dig?

Vår jord är ett kraftfullt väsen som inte behöver räddas men som gärna tar emot de energibidrag vi är villiga att ge henne. Under den här kvällen, som råkar vara då en av de fyra övergångarna, höstdagjämningen, äger rum, använder vi bland annat Accessverktygen Dra Energi och 1-2-3 för att bidra och ta emot bidrag till och från jorden. Har du gått en Bars- eller kroppsprocesskurs kan du passa på att byta under kvällen.

Tycker du det låter spännande?

Välkommen hit till Föra för att delta i verkligheten, eller sätt dig bekvämt tillrätta vid datorn och var med via Zoom. Anmäl dig här!

Ölands Skördefest 29-30 september                                         Fredag 10-23 lördag 10-19

 

Under Ölands Skördefest har vi öppet som vanligt i trädgården på fredagen och lördagen, i trädgården kan man stanna upp, ta en fika, lite värmande soppa eller en runda med familjen i något av våra klassisk trädgårdsspel: Krocket, Boule, kubb etc. Det var faktiskt många som spontanlekte där förra året! Vi tar ingen entré eller avgift för spelen.

I trädgårdsbutiken säljer vi saft och annat som är gjort av råvaror från trädgården. Beroende på tillgång finns även färska bär, grönsaker och plantor som vi odlar själva.

Föra Trädgård omger den gamla skolan alldeles intill Föra kyrka, innanför liksom, och det finns parkeringsplatser runt om kyrkan. Det är gångavstånd mellan Föragårdens stora marknad och Föra Trädgård så det är lätt att låta bilen stå på ena eller andra stället och uppleva två evenemang.

Entré, fika, butik etc har vi vid vårt uthus i sten i den nordvästra delen av trädgården men sen kan man alltså gå runt i hela trädgården och se vårt prunkande grönsaksland, våra nya experimentodlingar, rosengården och örtagården. Hela området är ca 3000 kvadratmeter stort. I år har vi ingen verksamhet inne i skolsalen.

Spöken, gastar, väsen och vidunder!                                         Fredag 29 september kl 19, 20 och 22

Tillsammans med teaterelever från Jenny Nyströmskolan i Kalmar gör jag en dramatiserad vandring i byn. Temat är spöken, gastar, väsen och vidunder, och det handlar om övernaturligheter både förr och nu. Har man ”tur” kan man få syn på något längs vägen och annars kan man se det som en guidad tur om folktron kring tomtar och troll och annat! Förra året var första gången vi gjorde detta och det föll väl ut. Det kom mycket folk och de blev lagom skraja…och jag har inte hört om nån som blev bortlockad av vittrorna på väg hem heller 😉
Föreställningarna/vandringarna är kl 19, 20 och 22, och det blir såklart värre framåt natten!
Jag hoppas många tar chansen att följa med och inte låter mörkrädsla och annat avskräcka sig, de kanske till och med kan få tips om hur man ska hantera övernaturligheter för vara säker – lite spök-KBT liksom!
Notera! Det kan vara bra att förboka, det gör man på sms till 070-606 39 64. Invänta bekräftelse på att du har fått en plats.  Priset är 100.- för vuxna och 50.- för barn och vi tar kontanter och Swish.
Mitt emellan turerna, kl 21, kommer Jörgen att visa kyrktornet i Föra kyrka. Det är ett medeltida torn som fungerat som bostad och till och med har ett dass på andra våningen. Att gå in i kyrkan och upp i det gamla tornet efter att det blivit mörkt är också spännande även om Jörgen håller sig till mer vanlig historia än jag!
Visningen är gratis! församlingen bjuder!
Ja, det är vad som händer hos oss under Skördefesten – Varmt välkommen!
~ Hela livet kommer till oss med lätthet, glädje och härlighet! ~
Annica